Metsäkoto Oy

Satakuntalainen perheyritys Metsäkoto Oy on perustettu 2008. 
Olemme erikoistuneet tavoitteelliseen kasvatukseen, koulunkäyntiin ja elämäntaitojen harjoitteluun. Tavoitteenamme on kokonaisvaltaisen kehittymisen tukeminen lapsen tai perheen elämäntilanteessa. 

Metsäkoto Oy:n yksiköt:

Yhdessä kohti huomista

ELSA ry

Etelä-Suomen Lastensuojelijat ry.

Metsäkoto Oy on ELSA ry:n jäsen ja valittuna hallitukseen. Yhdistyksen tarkoituksena on vaikuttaa yksityisten lastensuojelulaitosten ja perhekotien mahdollisuuksiin selviytyä muuttuvassa toimintaympäristössä sekä olla mukana yhteiskunnallisessa keskustelussa lastensuojelun sijaishuoltoon ja sen kehittämiseen liittyen.

 

Valtakunnallinen lastensuojelu

Valtakunnallinen Lastensuojelu ry. 

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää valtakunnallisesti yksityisten lastensuojelulaitosten toimintaa.Toiminnallaan yhdistys haluaa turvata sijaishuollon monipuolisuutta ja laatua, valtakunnallista yhdenmukaista ohjeistusta ja alueellista tasa-arvoa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys ottaa julkisesti tai lausunnoilla kantaa, ja tiedottaa lastensuojeluun sekä lastensuojelulaitoksia koskeviin lainsäädäntö- ja uudistushankkeisiin.

Historiaa

MetsäkotoyksikköMetsäkoto Oy on perustettu vuonna 2008. Tällöin avattiin ensimmäinen lastensuojelulaitos, 7-paikkainen Metsäkoto, joka oli tarkoitettu 0-17 vuotiaille lapsille. 

2010 toiminta laajeni ja haastavasti käyttäytyville 10-17 -vuotiaille lapsille avattiin 7-paikkainen yksikkö Rinnekoto Porin Lassilaan. 
Metsäkodon toimintaa organisoitiin uudelleen ja vuonna 2014 tiloihin avattiin avopalveluita tarjoava Perhetukikeskus Metsäkoto. Perhetukikeskuksen toimintaa kehitetään edelleen ja nykyisin toiminta kulkee nimellä Porukat.fi.

Vuosina 2017-2019 Niittykoto toimi yksikkönä oleskeluluvan saaneille pakolaislapsille. Keväällä 2018 avattiin uusi lastensuojeluyksikkö Kangaskoto Kankaanpäähän ja alkuvuodesta 2019 Metsäkodon nimikkoyksikkö sai uudet asukkaat, kun tiloihin muuttivat ammatillisen perhekodin vanhemmat.