• Ammatillinen perhekoti Metsäkoto

  Ammatillinen perhekoti Metsäkoto on perhekodin vanhempien, heidän omien lastensa ja sijoitettujen lasten koti. Erityisosaamista pienten lasten kasvun ja kehityksen tukemisessa. Suunnattu alle 10-vuotiaille.

  Ammatillinen perhekoti Metsäkoto

  Metsäkodon ammatillisen perhekodin vanhemmilla on yli viiden vuoden lastensuojelun kokemus. He ovat toimineet tuki- ja sijaisperheenä sekä ovat pyörittäneet ryhmäpäiväperhekotia. Avukseen uuteen ammatilliseen perhekotiin he saavat sosionomin, lähihoitajan sekä sairaanhoitajan. Lisäksi taustatukena ovat myös psykologi ja psykiatrinen sairaanhoitaja. Perheen apuna toimivilla ohjaajilla  on ART-koulutus (nuorille suunnattu ryhmämuotoinen sosiaalisten taitojen harjoittelumenetelmä) sekä kokemusta trauman kohdanneiden lasten kanssa työskentelystä. 

  Perhekodin vahvuuksia:
      • Lämminhenkisyys, läsnäoleminen ja sitoutuneisuus 
      • Yksilöllisten tarpeiden huomioiminen, koulunkäynnin tukeminen ja harrastuksien mahdollistaminen
      • Perhekodin vanhempien pitkä ja monipuolinen kokemus lastensuojelutyöstä
      • Perheen tukena työskentelevät säännöllisesti samat vahvat ammattilaiset (sosionomi, lähihoitaja ja sairaanhoitaja)


  Metsäkoto on suuri omakotitalo isolla omalla tontilla. Sisällä avarat yhteiset tilat mahdollistavat koko perheen yhdessäoloon. Keittiössä mahtuu hääräämään yhtäaikaa useampikin kokki ja ruokapöydän ääreen mahtuu myös lasten ystävät. 
  Kesäisin voi pelata pallolajeja omalla nurmikentällä ja talvella laskea pihan rinnettä pulkalla. Pihan perältä alkaa metsä, jonne voi pujahtaa tutkimaan luontoa ja tekemään rentouttavia retkiä. Porin keskustaan matkaa on noin 10 kilometriä. Päiväkoti ja koulu löytyvät parin kilometrin päästä, Söörmarkun kaupunginosasta. 

  Katso kuvia ammatillisesta perhekoti Metsäkodosta

 • Perhekodin isän esittely

  Ammatillinen perhekoti MetsäkotoElämä on kuljettanut minua moniin kohteisiin ja olen saanut matkalla kunnian tutustua mahtaviin ihmisiin. Pysäkkejä tällä matkalla on ollut paljon. Esimerkiksi matka nykyiseen työhöni perhekodin isäksi Metsäkodossa alkoi lyhykäisyydessään seuraavasti. Opiskelin lukion jälkeen Oulussa sähkötekniikkaa vuoden verran, mutta opiskelut siellä tuntuivat tylsiltä. Palasin takaisin kotikuntaani Kokkolaan ja onnekseni pääsin aloittamaan siellä sosionomiopinnot. Pidin koulutusta innostavana ja viihdyinkin siellä hyvin. Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen minua pyydettiin kesätöihin perhekodille. Sen kesän jälkeen haaveilin töistä lastensuojelualalla, kunnes se sitten onnistui muutama vuosi myöhemmin. Olen saanut tehdä alan töitä eri tahojen palveluksessa ja se on tuonut minulle mukavasti tietoutta ja osaamista eri näkökulmista. 

  Olen vauhdikas ja touhuava ”sportti-isi.” Lähden mielelläni lasten kanssa pelaamaan jääkiekkoa, uimaan tai retkeilemään luontoon. Sisätiloissa pelailen mielelläni lautapelejä, korttia tai annan luovuuteni tulla esille vaikka muovailuvahoilla, joskus jopa ilman lapsia. Istun mielelläni lattialla lasten parissa. Toivon, että perhekodissamme eli kodissamme kaikki rohkaistuvat istumaan lattialla ja osallistumaan yhteisiin leikkeihin. Hienoimpia hetkiä työssäni ovat olleet ne hetket, kun lapset ovat päässeet takaisin kotiinsa omien vanhempiensa luokse. Se on kirkkaana tavoitteena tulevaisuudessakin.

  Ammatillinen perhekoti Metsäkoto

  Perhekodin isä

  Janne Huhtala

 • Sijaishuollon palvelut

  Palvelun tuottavat

  Lastensuojelulaitokset

  Metsäkoto Oy tarjoaa lastensuojelun sijaishuollon palveluita kahdessa erityistason yksikössään sekä ammatillisessa perhekodissa. Palvelut räätälöidään yksilöllisesti lapsen ja perheen tarpeiden mukaan.

  Lastensuojelulaitos Rinnekoto sijaitsee Porin Lassilan maaseudun rauhassa ja Kangaskodon yksikkö Kankaanpään viihtyisällä pientaloalueella. Ammatillinen perhekoti Metsäkoto sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Porin keskutasta.

   

  Rinnekoto Lastensuojelulaitos

  Toiminnanjohtaja
  Hennariikka Rosenqvist
  050 324 9830
  hennariikka.rosenqvist@metsakoto.fi

  Ohjaajat
  044 375 3699
  rinneohjaajat@metsakoto.fi

  Kangaskoto Lastensuojelulaitos Toiminnanjohtaja

  Eeva Nummi
  050 511 0521
  eeva.nummi@metsakoto.fi

  Ohjaajat
  050 591 7772
  kangasohjaajat@metsakoto.fi

  Ammatillinen perhekoti Metsäkoto

  Toiminnanjohtaja ja perhekodin isä

  Janne Huhtala
  044 350 5610
  janne.huhtala@metsakoto.fi