Metsäkoto

Ammatillinen perhekoti Metsäkoto on perhekodin vanhempien, heidän omien lastensa ja sijoitettujen lasten koti. 

  • Erityisosaamista pienten lasten kasvun ja kehityksen tukemisessa
  • Suunnattu alle 10-vuotiaille
Ammatillinen perhekoti Metsäkoto

Vanhempien apuna ammatillisessa perhekodissa toimivat sosionomi, lähihoitaja sekä sairaanhoitaja. Talon uusin asukki on suomenlapinkoira Jeti. Lisäksi taustatukena ovat myös psykologi ja psykiatrinen sairaanhoitaja. Perheen apuna toimivilla ohjaajilla  on ART-koulutus (nuorille suunnattu ryhmämuotoinen sosiaalisten taitojen harjoittelumenetelmä) sekä kokemusta trauman kohdanneiden lasten kanssa työskentelystä. 

Perhekodin vahvuuksia:
    • Lämminhenkisyys, läsnäoleminen ja sitoutuneisuus 
    • Yksilöllisten tarpeiden huomioiminen, koulunkäynnin tukeminen ja harrastuksien mahdollistaminen
    • Perhekodin vanhempien pitkä ja monipuolinen kokemus lastensuojelutyöstä
    • Perheen tukena työskentelevät säännöllisesti samat vahvat ammattilaiset (sosionomi, lähihoitaja ja sairaanhoitaja)


Metsäkoto on suuri omakotitalo isolla omalla tontilla. Sisällä avarat yhteiset tilat mahdollistavat koko perheen yhdessäoloon. Keittiössä mahtuu hääräämään yhtäaikaa useampikin kokki ja ruokapöydän ääreen mahtuu myös lasten ystävät. 

Kesäisin voi pelata pallolajeja omalla nurmikentällä ja talvella laskea pihan rinnettä pulkalla. Pihan perältä alkaa metsä, jonne voi pujahtaa tutkimaan luontoa ja tekemään rentouttavia retkiä. Porin keskustaan matkaa on noin 10 kilometriä. Päiväkoti ja koulu löytyvät parin kilometrin päästä, Söörmarkun kaupunginosasta. 

Katso kuvia ammatillisesta perhekoti Metsäkodosta

Perhekodin isän esittely

Ammatillinen perhekoti MetsäkotoElämä on kuljettanut minua moniin kohteisiin ja olen saanut matkalla kunnian tutustua mahtaviin ihmisiin. Pysäkkejä tällä matkalla on ollut paljon. Esimerkiksi matka nykyiseen työhöni perhekodin isäksi Metsäkodossa alkoi lyhykäisyydessään seuraavasti. Opiskelin lukion jälkeen Oulussa sähkötekniikkaa vuoden verran, mutta opiskelut siellä tuntuivat tylsiltä. Palasin takaisin kotikuntaani Kokkolaan ja onnekseni pääsin aloittamaan siellä sosionomiopinnot. Pidin koulutusta innostavana ja viihdyinkin siellä hyvin. Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen minua pyydettiin kesätöihin perhekodille. Sen kesän jälkeen haaveilin töistä lastensuojelualalla, kunnes se sitten onnistui muutama vuosi myöhemmin. Olen saanut tehdä alan töitä eri tahojen palveluksessa ja se on tuonut minulle mukavasti tietoutta ja osaamista eri näkökulmista. 

Olen vauhdikas ja touhuava ”sportti-isi.” Lähden mielelläni lasten kanssa pelaamaan jääkiekkoa, uimaan tai retkeilemään luontoon. Sisätiloissa pelailen mielelläni lautapelejä, korttia tai annan luovuuteni tulla esille vaikka muovailuvahoilla, joskus jopa ilman lapsia. Istun mielelläni lattialla lasten parissa. Toivon, että perhekodissamme eli kodissamme kaikki rohkaistuvat istumaan lattialla ja osallistumaan yhteisiin leikkeihin. Hienoimpia hetkiä työssäni ovat olleet ne hetket, kun lapset ovat päässeet takaisin kotiinsa omien vanhempiensa luokse. Se on kirkkaana tavoitteena tulevaisuudessakin.

Ammatillinen perhekoti Metsäkoto

Perhekodin isä

Janne Huhtala

Sijaishuollon palvelut

lastensuojelulaitosMetsäkoto Oy tarjoaa lastensuojelun sijaishuollon palveluita erityistason yksikössä sekä ammatillisessa perhekodissa. Palvelut räätälöidään yksilöllisesti lapsen ja perheen tarpeiden mukaan.

Lastensuojelulaitos Kangaskoto sijaitsee Kankaanpään viihtyisällä pientaloalueella ja ammatillinen perhekoti Metsäkoto rauhallisessa kylässä, lyhyen ajomatkan päässä Porin keskustasta.

 

Ammatillinen perhekoti Metsäkoto

Toiminnanjohtaja ja perhekodin isä
Janne Huhtala
044 350 5610
janne.huhtala@metsakoto.fi

 

Kangaskoto Lastensuojelulaitos Toiminnanjohtaja
Tarja Ikonen (Eeva Nummi äitiyslomalla)
050 511 0521
tarja.ikonen@metsakoto.fi

 

Ohjaajat
050 591 7772
kangasohjaajat@metsakoto.fi