Metsäkoto

Ammatillinen perhekoti Metsäkoto on perhekodin vanhempien ja sijoitettujen lasten koti. Uusia asukkaita otetaan vastaan taas 1.1.2024 alkaen. Koti on suunnattu erityisesti yli 12-vuotiaille lapsille, maahanmuuttajataustaisille lapsille sekä lyhytaikaisille sijoituksille.

Perhekodin vahvuuksia:
    • Kuntouttavan arjen ylläpito lämpimän yhdessä olon keinoin
    • Lapsen omien voimavarojen huomioon ottaminen 
    • Yli kymmenen vuoden kokemus lastensuojelualalta

Ammatillinen perhekoti Metsäkoto

Perhekodin vastuuhenkilö, Sirpa-mamma, on koulutukseltaan vaativan erityistason psykoterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja ja opettaja. Sirpa-mamma on erikoistunut kuntouttavan arjen ylläpitoon; turvallisen stuktuurin ja lämpimän yhdessäolon keinoin kuntoutus etenee pienin askelin lapsen omat voimavarat huomioiden. Hänen puolisonsa Kari-pappa on koulutukseltaan koneteknikko. Kari-pappa on työskennellyt pitkään palomiehenä ja ambulanssikuskina sekä luotsannut omaa rakennusfirmaa.

Sirpa-mamma nauttii luonnossa liikkumisesta ja lautapelien pelaamisesta. Kari-pappa puuhaa mielellään lasten kanssa pihatöiden ja nikkaroinnin merkeissä. Molemmilla perhekotivanhemmilla on yli kymmenen vuoden kokemus lastensuojelualalta ja heidän vahvuutensa on hankalien tilanteiden ennakointi ja rauhoittaminen etupainotteisesti. Sirpa-mamman ja Kari-pappan omat lapset ovat jo lentäneet pesästä.

Metsäkoto on suuri omakotitalo isolla omalla tontilla. Sisällä avarat yhteiset tilat mahdollistavat koko perheen yhdessäoloon. Keittiössä mahtuu hääräämään yhtäaikaa useampikin kokki ja ruokapöydän ääreen mahtuu myös lasten ystävät. 

Kesäisin voi pelata pallolajeja omalla nurmikentällä ja talvella laskea pihan rinnettä pulkalla. Pihan perältä alkaa metsä, jonne voi pujahtaa tutkimaan luontoa ja tekemään rentouttavia retkiä. Porin keskustaan matkaa on noin 10 kilometriä. Päiväkoti ja koulu löytyvät parin kilometrin päästä, Söörmarkun kaupunginosasta. 

Sirpa Heinikangas

045 6770 349

perhekoti@metsakoto.fi

Vapaat paikat!

Ammatillinen perhekoti
01-02-2024

Ammatillisessa perhekoti Metsäkodossa vapaita paikkoja.


Ota yhteyttä

Ammatillisen perhekodin mamma ja pappa
050 511 0521

Sijaishuollon palvelut

Palvelun tuottavat

lastensuojelulaitosMetsäkoto Oy tarjoaa lastensuojelun sijaishuollon palveluita ammatillisessa perhekodissa. Palvelut räätälöidään yksilöllisesti lapsen ja perheen tarpeiden mukaan. Ammatillinen perhekoti Metsäkoto sijaitsee rauhallisessa kylässä, lyhyen ajomatkan päässä Porin keskustasta.

 

Ammatillinen perhekoti Metsäkoto

Ammatillisen perhekodin mamma ja pappa
045 6770 349