Digitaalinen lastensuojelu

Lastensuojelun avopalveluPerhetukikeskus Porukat.fi palveluksi kehitetty mobiilisovellus julkaistaan kevään 2019 aikana. Lähtökohtana sovelluksen kehitystöille oli luoda helposti ja aina saatavilla oleva avohoidon tukipalvelu. Sovelluksen kautta on mahdollista ottaa yhteys päivystävään ohjaajaan, löytää apua arjen tilanteisiin tietopankin puolelta tai harjoittaa eri taitoja pelaamalla läpi sovelluksen osa-alueita.

Päivystävä ohjaaja vastaa viesteihin chatin kautta vuorokauden ympäri. Sovelluksen käyttäjillä on mahdollista kysyä apua silloin, kun heille on paras hetki. Ohjaajalta voi kysyä apua esimerkiksi arjen tilanteisiin kuten ruuanlaittoon tai tukea yksinäiseen oloon. Sovellus mahdollistaa yhteydenoton ajasta tai paikasta riippumatta. 

Aihealueet:

  • Arkitaidot
  • Asiointitaidot
  • Tunnetaidot
  • Vuorovaikustaidot

Metsäkoto Oy:lla on jo aikaisemmin ollut käytössä Porukat.fi -verkkosivupalvelu, jonka jatkumoksi uutta palvelua rakennetaan. Palvelulla halutaan tuoda oppimismahdollisuuksia ja tarvittua tietoa nuorille helposti sekä vaivattomasti. Palvelun ytimeen kuuluu myös oppiminen kiinnostavien tehtävien avulla.

Olemme kuunnelleet nuorten kokemuksia esimerkiksi jälkihuollosta ja niiden perusteella tarvetta tavoitettavuudelle todella on. Myös mediassa on puhuttu paljon siitä, miten nuoret ovat toivoneet parempaa tavoitettavuutta sosiaalitoimelta. Tähän olemme tarttuneet ja haluamme liikkua lähemmäs asiakkaiden arkea sujuvilla sekä aina saavutettavilla palveluilla.

Kehityshankkeen valmistumisajankohta on vuoden 2019 alussa. Hanketta rahoittaa ELY-keskuksen Yrityksen kehittämisavustuksen kautta Vipuvoimaa EU:lta sekä EU:n Aluekehitysrahasto.

Kysy lisää toimisto@metsakoto.fi