Metsäkoto

Ammatillinen perhekoti Metsäkoto on perhekodin vanhempien ja sijoitettujen lasten koti. 

• Sirpa-mamma on koulutukseltaan vaativan erityistason psykoterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja ja opettaja.
• Kari-pappa on koulutukseltaan koneteknikko ja palotarkastaja, ja on työskennellyt pitkään palomiehenä ja ambulanssikuskina sekä luotsannut omaa rakennusfirmaa.

Ammatillinen perhekoti Metsäkoto

Perhekodin uusi vastuuhenkilö, Sirpa-mamma, on koulutukseltaan vaativan erityistason psykoterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja ja opettaja. Sirpa-mamma on erikoistunut kuntouttavan arjen ylläpitoon; turvallisen stuktuurin ja lämpimän yhdessäolon keinoin kuntoutus etenee pienin askelin lapsen omat voimavarat huomioiden. Sirpa-mamma nauttii luonnossa liikkumisesta ja lautapelien pelaamisesta. Hänen puolisonsa on koulutukseltaan koneteknikko ja palotarkastaja, joka on työskennellyt pitkään palomiehenä ja ambulanssikuskina sekä luotsannut omaa rakennusfirmaa. Kari-pappa puuhaakin mielellään lasten kanssa pihatöiden ja nikkaroinnin merkeissä. Molemmilla perhekotivanhemmilla on yli kymmenen vuoden kokemus lastensuojelualalta ja heidän vahvuutensa on hankalien tilanteiden ennakointi ja rauhoittaminen etupainotteisesti. Sirpa-mamman ja Kari-pappan omat lapset ovat jo lentäneet pesästä.

Perhekodin vahvuuksia:
    • Kuntouttavan arjen ylläpito lämpimän yhdessäolon keinoin
    • Lapsen omien voimavarojen huomioon ottaminen 
    • Yli kymmenen vuoden kokemus lastensuojelualalta


Metsäkoto on suuri omakotitalo isolla omalla tontilla. Sisällä avarat yhteiset tilat mahdollistavat koko perheen yhdessäoloon. Keittiössä mahtuu hääräämään yhtäaikaa useampikin kokki ja ruokapöydän ääreen mahtuu myös lasten ystävät. 

Kesäisin voi pelata pallolajeja omalla nurmikentällä ja talvella laskea pihan rinnettä pulkalla. Pihan perältä alkaa metsä, jonne voi pujahtaa tutkimaan luontoa ja tekemään rentouttavia retkiä. Porin keskustaan matkaa on noin 10 kilometriä. Päiväkoti ja koulu löytyvät parin kilometrin päästä, Söörmarkun kaupunginosasta. 

Katso kuvia ammatillisesta perhekoti Metsäkodosta