Ammatillinen perhekoti Metsäkoto

Ammatillinen perhekoti Metsäkoto on perhekodin vanhempien, heidän omien lastensa ja sijoitettujen lasten koti. Erityisosaamista pienten lasten kasvun ja kehityksen tukemisessa. Suunnattu alle 10-vuotiaille.

Ammatillinen perhekoti Metsäkoto

Metsäkodon ammatillisen perhekodin vanhemmilla on yli viiden vuoden lastensuojelun kokemus. He ovat toimineet tuki- ja sijaisperheenä sekä ovat pyörittäneet ryhmäpäiväperhekotia. Avukseen uuteen ammatilliseen perhekotiin he saavat sosionomin, lähihoitajan sekä sairaanhoitajan. Lisäksi taustatukena ovat myös psykologi ja psykiatrinen sairaanhoitaja. Perheen apuna toimivilla ohjaajilla  on ART-koulutus (nuorille suunnattu ryhmämuotoinen sosiaalisten taitojen harjoittelumenetelmä) sekä kokemusta trauman kohdanneiden lasten kanssa työskentelystä. 

Perhekodin vahvuuksia:
    • Lämminhenkisyys, läsnäoleminen ja sitoutuneisuus 
    • Yksilöllisten tarpeiden huomioiminen, koulunkäynnin tukeminen ja harrastuksien mahdollistaminen
    • Perhekodin vanhempien pitkä ja monipuolinen kokemus lastensuojelutyöstä
    • Perheen tukena työskentelevät säännöllisesti samat vahvat ammattilaiset (sosionomi, lähihoitaja ja sairaanhoitaja)


Metsäkoto on suuri omakotitalo isolla omalla tontilla. Sisällä avarat yhteiset tilat mahdollistavat koko perheen yhdessäoloon. Keittiössä mahtuu hääräämään yhtäaikaa useampikin kokki ja ruokapöydän ääreen mahtuu myös lasten ystävät. 
Kesäisin voi pelata pallolajeja omalla nurmikentällä ja talvella laskea pihan rinnettä pulkalla. Pihan perältä alkaa metsä, jonne voi pujahtaa tutkimaan luontoa ja tekemään rentouttavia retkiä. Porin keskustaan matkaa on noin 10 kilometriä. Päiväkoti ja koulu löytyvät parin kilometrin päästä, Söörmarkun kaupunginosasta. 

Katso kuvia ammatillisesta perhekoti Metsäkodosta