• Lastensuojelun erityisyksikkö

  Lastensuojelulaitos RinnekotoRinnekoto on luonnon keskellä sijaitseva tavoitteelliseen kasvatukseen erikoistunut lastensuojelun erityisyksikkö. Rinnekoto on suunnattu 10-17 -vuotiaille lapsille. Lapsella voi olla sosiaalisten sijoitusperusteiden lisäksi erityishuomiota ja -hoitoa vaativia ongelmia. 

  Työyhteisö toimii kognitiivisen käyttäytymisterapian työotteella. Keskiössä on siis lapsen tunteet, ajatukset sekä toiminta. Lisäksi käytössä on ART-menetelmä (Aggression Replacement Training®). Teemme tiivistä yhteistyötä lapsen tukiverkostojen kanssa. Työyhteisöllä on ammattitaitoa ja kokemusta monikulttuuristen lasten ja perheiden kanssa toimimisesta.

  Säännöllinen ja jäsennelty arki luo turvaa lapsille. Arjessa huomioidaan erilaisia juhlapyhiä ja vuodenkiertoon liittyviä tapahtumia. Painotamme lasten kokonaisvaltaista arjen hyvinvointia luonnon, liikunnan ja hyvien elämäntapojen avulla. Pyrkimyksenä on lisätä lapsen omaa elämänhallintaa sekä yhteiskuntaan sopeutumista. 

  Katso kuvia lastensuojelulaitos Rinnekodosta

   

 • Sijaishuollon palvelut

  Palvelun tuottavat

  Lastensuojelulaitokset

  Metsäkoto Oy tarjoaa lastensuojelun sijaishuollon palveluita kahdessa erityistason yksikössään sekä ammatillisessa perhekodissa. Palvelut räätälöidään yksilöllisesti lapsen ja perheen tarpeiden mukaan.

  Lastensuojelulaitos Rinnekoto sijaitsee Porin Lassilan maaseudun rauhassa ja Kangaskodon yksikkö Kankaanpään viihtyisällä pientaloalueella. Ammatillinen perhekoti Metsäkoto sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Porin keskutasta.

   

  Rinnekoto Lastensuojelulaitos

  Toiminnanjohtaja
  Hennariikka Rosenqvist
  050 324 9830
  hennariikka.rosenqvist@metsakoto.fi

  Ohjaajat
  044 375 3699
  rinneohjaajat@metsakoto.fi

  Kangaskoto Lastensuojelulaitos Toiminnanjohtaja

  Eeva Nummi
  050 511 0521
  eeva.nummi@metsakoto.fi

  Ohjaajat
  050 591 7772
  kangasohjaajat@metsakoto.fi

  Ammatillinen perhekoti Metsäkoto

  Toiminnanjohtaja ja perhekodin isä

  Janne Huhtala
  044 350 5610
  janne.huhtala@metsakoto.fi