Työkalu päiväsuunnitteluun

Sovellus päivän suunnitteluun
Jäsennelty päivä

Jäpä-sovellus on työkalu tukemaan arjen jäsentelyä ja suunnittelua. Se toimii perheiden päiväsuunnittelussa sekä osana terveydenhuollon hoitotyötä ja kasvatusalan ammattilaisten työskentelyä. Sovelluksessa visualisoidaan arki kuvallisten toimintakuvien avulla, mikä luo helposti ymmärrettävää struktuuria elämään. Digitaalisessa muodossa kortit kulkevat aina mukana, jolloin toimintojen seuranta on mahdollista paikasta riippumatta. Ammattilaisten käytössä digitaalinen työkalu soveltuu erityisesti ennakoivaan tilanteen hallintaan, minkä avulla haastavat tilanteet vähenevät.

Sovelluksen kohderyhmät:

• Neurologisista ja neuropsykiatrisista ongelmista kärsivät lapset ja nuoret
• Henkilöt joilla vaikeuksia “Oman toiminnan ohjauksessa“
• Erityisaikuiset
• Peruskoulun joustavan opetuksenluokka ja muut erityisryhmät
• Koulupsykologit ohjaustyössä
• Lastensuojelulaitoksen ohjaajat kasvatustyössä
• Päiväkotien ohjaajat kasvatustyössä

Ota yhteyttä, jos haluat tietää lisää! 
porukat@metsakoto.fi

kestävää kasvua ja työtä ohjelma

 

Palvelun tuottavat

JäPä - Päiväkotiin

Jäpä Päiväkotiin

Sama sovellus ja päiväohjelma nähtävillä kotona ja päiväkodissa!

Kysy lisää porukat@metsakoto.fi

Palvelun tuottavat

Porukat-sovellus

Palvelun tuottavat

Chat jälkihuoltonuorilleMetsäkoto Oy:n kehittämän Porukat-sovelluksen lähtökohtana on tarjota nuorille luontevan tavan kehittää omia itsenäistymistaitoja sekä olla yhteydessä jälkihuollon ohjaajiin. Jälkihuoltonuorille suunnattu sovellus sisältää chatin ja peliosion. Sovellus toimii tällä hetkellä vain android-älylaitteilla.

Sovellus playkaupassa

Chatin kautta saa yhteyden ohjaajan ympärivuorokauden.

Nuori itse päättää ajan ja paikan
Kysymyksen voi laittaa heti, kun se tulee mieleen
Toimii ohjaajan työkalunamobiilisovellus lastensuojeluun

 

Pelissä kerätään pisteitä ja suoritetaan läpi taitotasoja vastaamalla kysymyksiin elämän eri osa-alueilta. 

• Arkitaidot
• Asiointaidot
• Sosiaaliset taidot
• Tunnetaidot

 

Tietoturvan taso

Sovelluksen lataaminen ei edellytä käyttäjältä rekisteröitymistä eikä sovellus kerää henkilötietoja. Sovelluksen chat toimii suojatun yhteyden kautta ja se on tietoturvallinen keskustelupaikka nuoren ja ohjaajan välillä. Ulkopuolinen ei pysty yhdistämään nimimerkkiä tiettyyn henkilöön.

 

Porukat-sovellusTilaa sovellus tästä

Kysymykset ja lisätiedot porukat@metsakoto.fi 

Osallisuusteatteri testaa Jäpä-sovelluksen

Jäpä-sovelluksessa lisätään kuvia kertomaan tulevista tapahtumista.
Jäpä-sovelluksessa lisätään kuvia kertomaan tulevista tapahtumista ja tärkeistä asioista.

Jäpä-sovellus testattiin yhdessä osallisuusteatterin kanssa. Sovelluksen esittely otettiin ryhmässä ilolla vastaan. Kahden tunnin aikana käytiin yhdessä läpi miten sovellus asennetaan ja miten sitä käytetään. Ryhmäläiset kokeilivat miten sovelluksella tehdään oma päiväsuunnitelma. Päiväsuunnitelma tehtiin valitsemalla kuvia, kirjoittamalla kuvatekstejä ja lisäämällä kellonaika toimintoihin. Ryhmä kuvasi samalla videon, joka ladattiin youtubeen.

Kaikki pitivät sovelluksesta. Kaksi tuntia kului nopeasti, kun osallisuusteatterilaiset testailivat sovellusta, katselivat kuvia ja suunnittelivat tulevia päiviä. Sovelluksen lataus oli yksinkertaista eikä apua sovelluksen käyttöön tarvittu kuin vähän aluksi. Kuvista tykättiin ja niiden uudelleen nimeäminen koettiin hyväksi toiminnoksi. Samoin tärkeänä pidettiin mahdollisuutta ajan lisäämiseen ja toiminnon peruuttamiseen.

Kehitystoiveita tuli pienestä tekstistä. Sovelluksen kehittäjäryhmä otti heti palautteen vastaan ja muokkasi kuvien tekstit isommiksi. Nyt tekstit ovat isoilla kirjaimilla ja isompana kuvan alareunassa. Ryhmässä huomautettiin, että monella voi olla lukuhäiriötä tai tekstin ymmärtämisen kanssa vaikeuksia, joten tarvittaisiin puhuttu vaihtoehto tekstille. Tämä lisättiin heti kehityslistalle ja tavoitteena on saada se mukaan mahdollisimman pian. Sovellus koettiin ryhmäläisten ja ohjaajien mielestä tosi hyväksi ja helpoksi käyttää. Moni ryhmäläinen lupasi jatkaa sovelluksen käyttöä myös vapaa-ajalla. 

Palvelun tuottavat

Ohjevideo Porukat-sovellukseen