• Lastensuojelun erityisyksikkö

  Kangaskoto LastensuojelulaitosTavoitteelliseen kasvatukseen, ohjaukseen, koulunkäynnin tukemiseen ja arjen- ja elämäntaitojen harjoitteluun erikoistunut lastensuojelun erityisyksikkö.

  Työmenetelminä Kangaskodossa käytetään lapsen osallisuutta tukevia ratkaisu- ja voimavarakeskeisiä työmenetelmiä. Käytössämme on ART(Aggression Replacement Training®), nuorille suunnattu ryhmämuotoinen sosiaalisten taitojen harjoittelumenetelmä. Kangaskodon henkilökuntaan kuuluu sosionomeja (AMK), psykiatrisia sairaanhoitaja ja lähihoitajia.  

  Kangaskoto Lastensuojelu oma huoneKangaskotoon sijoitetut lapset suorittavat perusopetusta Kankaanpään peruskoulussa. Peruskoulu, ammattikoulu ja lukio sijaitsevat Kankaanpään keskustassa noin 2 kilometrin etäisyydellä. 

  Kuvia Lastensuojelulaitos Kangaskodosta

 • Kangaskodon itsenäistymisasunnot

  Kangaskodon itsenäistymisasunnot on tarkoitettu yli 18 -vuotiaille. Nuori voi sijoittua Kangaskodon itsenäistymisasuntoon myös toisesta laitoksesta, perhehoidosta tai omasta kodistaan.  Itsenäistymisharjoittelun aikana nuorelle räätälöidään hänen yksilöllisten tarpeidensa mukainen tuki. 

  Sovittaessa 
      • nuorta opastetaan elämän ja yhteiskunnan eri osa-alueilla 
      • nuorelle järjestetään ohjausta erilaisissa arkielämän ja käytännön asioissa
      • tarvittaessa esteetön kulku laitoksen puolelle (voidaan sulkea tilanteen mukaan)

  Itsenäistymisasunnot ovat viihtyisiä yksiöitä omalla sisäänkäynnillä, keittopisteellä sekä wc/suihkutiloilla. Ne sijaitsevat lähellä Kankaanpään keskustaa, lähellä kouluja ja harrastusmahdollisuuksia. Asunnoista on esteetön kulku lastensuojelulaitoksen puolelle. Kangaskodon henkilökuntaan kuuluu sosionomeja (AMK), psykiatrisia sairaanhoitaja ja lähihoitajia.

  Vapaana 1 itsenäistymisasunto

 • Sijaishuollon palvelut

  Palvelun tuottavat

  Lastensuojelulaitokset

  Metsäkoto Oy tarjoaa lastensuojelun sijaishuollon palveluita kahdessa erityistason yksikössään sekä ammatillisessa perhekodissa. Palvelut räätälöidään yksilöllisesti lapsen ja perheen tarpeiden mukaan.

  Lastensuojelulaitos Rinnekoto sijaitsee Porin Lassilan maaseudun rauhassa ja Kangaskodon yksikkö Kankaanpään viihtyisällä pientaloalueella. Ammatillinen perhekoti Metsäkoto sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Porin keskutasta.

   

  Rinnekoto Lastensuojelulaitos

  Toiminnanjohtaja
  Hennariikka Rosenqvist
  050 324 9830
  hennariikka.rosenqvist@metsakoto.fi

  Ohjaajat
  044 375 3699
  rinneohjaajat@metsakoto.fi

  Kangaskoto Lastensuojelulaitos Toiminnanjohtaja

  Eeva Nummi
  050 511 0521
  eeva.nummi@metsakoto.fi

  Ohjaajat
  050 591 7772
  kangasohjaajat@metsakoto.fi

  Ammatillinen perhekoti Metsäkoto

  Toiminnanjohtaja ja perhekodin isä

  Janne Huhtala
  044 350 5610
  janne.huhtala@metsakoto.fi